Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Vijesti
Besjemena lubenica je na policama
MONITUS AGRO d.o.o.
Ubrani su i prvi ovogodišnji plodovi naše besjemene lubenice
Iako bi se po samom nazivu dalo naslutiti da besjemena lubenica nema sjemenki, ipak se tu i tamo potkrade koja. Besjemena lubenica je lubenica koja može imati sjemenke, ali su one tako sitne i mekane, da se i ne osjete. Još uz tako dobar i sočan okus mesa lubenice, neprimjetne su.

Prisutstvo sjemenki kod besjemenih lubenica

Kao i kod mnogih drugih biljaka, u stresnim uvjetima dolazi do raznih deformacija u genetskom kodu. Tako i besjemene lubenice nisu otporne na stresne uvjete tijekom proizvodnje, pa se dogodi da neke imaju čak i veći broj sjemenki.
No ne treba vas čuditi, jer besjemene lubenice mogu imati sjemenke, ali se one toliko razlikuju od sjemenki običnih lubenica. Osim što su dosta sitnije (pogledajte slike), opna kod besjemenih lubenica je dosta mekša, tako da se i ne osjete tijekom uživanja lubenice.

Fascination- okrugla lubenica do 10 kg težine

Meso besjemenih lubenica je sočno, dobre teksture i slatko. Fascination je naša besjemena lubenica od 7 do 10 kg težine, izvanrednog okusa. Na slikama možete vidjeti kako izgleda svježe ubrana. Svakako je potražite na policama i štandovima.

Osim Fascinationa, u našoj ponudi možete pronaći i neke druge hibride lubenice, sjemene, besjemene, mini ili midi. Pa pogledajte na izborniku Sjeme povrća.

Objavljeno: 04.08.2021 / 12:12
Autor: Marin Mihaljević
Pročitaj i ovo
CLOSE