Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Vijesti
Dobra berba lubenica u Slavoniji
MONITUS AGRO d.o.o.
Ova godina dobra za proizvođače lubenice
Iako je godina krenula sumnjivo, s niskim temperaturama u travnju i svibnju, ove iznadprosječno visoke temperature u lipnju odlično su došle lubenicama. Bili smo u berbi na istoku Slavonije, u Soljanima i Posavskim Podgajcima. Proizvođači su zadovoljni trenutnim stanjem, prinosom, kvalitetom i izgledom lubenica.

Novi hibrid Barello dobar kao i prošle godine

Prošle godine smo u pokusima na istom polju imali lubenicu pod brojem (WMH 6883), a od ove godine to je Barello. Ovalna lubenica, sočnog mesa, tanke kore. Ima dosta jaku biljku, listovi dobro pokrivaju plodove. Plodovi oko 15 kg težine, vrlo prinosna.

Karistan i Farao iznadprosječnog prinosa

Karistan je lubenica iznimnog prinosa, pa i ne čudi da je i ove godine polje Karistana prepuno sočnih plodova. Nije sklona opekotinama od sunca, ima ovalne plodove sa zelenim prugama i sitnim sjemenkama.
Treba istaknuti Farao sijan direktno u tlo, koji je ove godine, zbog dobrih uvjeta za lubenicu, iznimno prinosan. Plodovi su veliki, ovalni, a biljka jaka. Listovi jako dobro pokrivaju plodove, koji se tako dobro skrivaju od ljetnih vrućina.

Najslađa lubenica- Mirsini

Tamno zelene tanke kore, a tamno crvenog mesa dobre teksture, Mirsini je još uvijek lubenica bez premca. Izvandredan okus se ne može prikazati niti slikama, ali ih ipak pogledajte i uživajte.
Objavljeno: 26.07.2021 / 09:12
Autor: Marin Mihaljević
Pročitaj i ovo
CLOSE