Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Vijesti
Fields of innovation 2022.
MONITUS AGRO d.o.o.
I ove godine, zadnjeg tjedna u mjesecu rujnu, održao se Fields of innovation. Na sjeveroistoku Nizozemske, gdje Syngenta ima svoja polja, mogli smo vidjeti nove varijetete povrća, ali i neke nove stvari u poljoprivredi.

Syngenta vegetables

U polju smo se susreli s mnogim kolegama, sa svih kontinenata, te sa stručnjacima iz Syngente. Predstavili su nam nove varijetete, ali i dali neke nove informacije o starim varijetetima. Tako smo recimo saznali koje naše salate imaju bolje otpornosti, nakon novih testiranja.
Mogli smo vidjeti mnoštvo šarenila, raznih povrtnih kultura. Od graha i graška, preko kupusa i salata, do kukuruza šećerca. Syngenta se zaista ima čime ponositi.

Nove stvari

Ove godine smo mogli vidjeti i neke nove stvari. U jednom odjeljku nalazili su se stručnjaci biljne patologije. Tako su nam predstavili kako izgledaju neke bolesti i štetnici, ali uživo, na primjeru nekih biljaka. Nadamo se da ćemo iduće godine vidjeti još mnogo više, te vam prenijeti iskustva.
Osim toga, novost je i Valagro odjeljak, gdje smo se mogli upoznati s ovom firmom koja je u vlasništvu Syngente i bavi se razvojem bioloških sredstava zaštite bilja. Također se nadamo daljnjem razvoju, te što široj ponudi u što skorije vrijeme.
Syngenta neprestano radi na razvoju poljoprivrede, tako da uopće ne sumnjamo u budućnost najvažnijeg zanimanja na Zemlji, a to je proizvodnja hrane.
Objavljeno: 09.10.2022 / 08:33
Autor: Marin Mihaljević
Pročitaj i ovo
CLOSE