Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Vijesti
Orosco paprike u berbi
MONITUS AGRO d.o.o.
Zoe i Carpel se beru na više lokacija
Slatka začinska paprika Zoe i kapija paprika Carpel se beru na više lokacija. Bili smo u obilasku proizvođača, te vidjeli Zoe na djelu, u plasteniku i na otvorenom.

Zoe nadmašila očekivanja proizvođača

Od 10 kg svježe ubrane začinske paprike s peteljkom, proizvođač je dobio 1,48 kg osušene začinske paprike. Boja i kvaliteta savršeni, fiš paprikaš fantastičnog okusa!
Dakle, Zoe je nadmašila i naša, ali i očekivanja proizvođača.
U mjestu Kopačevo, mjestu u kojoj svaka druga kuća uzgaja začinsku papriku, ove godine jedan proizvođač imao je Zoe u plasteniku. Iznenadio se snagom i otpornošću biljke, a pogotovo prinosom. Odradio je 3 berbe, a paprike ima još dosta.
U Punitovcima, na otvorenom, također se uzgaja Zoe. Ovo je druga godina za Zoe na tome mjestu, a proizvođači su i više nego zadovoljni. Uskoro kreću u berbu, te očekuju barem prošlogodišnji prinos.

Carpel i u teškim uvjetima ispunio očekivanja

Znamo koliko je i ova godina bila posebna za proizvođače paprike. Paprika se dugo borila s vrućinom i sušom, ali na kraju se izborila i ispunila sva očekivanja.
Uostalom, slike će vam reći sve.
Osim Carpela, u istom polju imali smo u pokusu kapiju Redex. Možemo reći da i od Redexa očekujemo više kroz sljedeće sezone. Malo kasni za Carpelom, ali plodovi su veliki i brojni.
Objavljeno: 23.08.2022 / 08:58
Autor: Marin Mihaljević
Pročitaj i ovo
CLOSE