Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Vijesti
Počela berba začinske paprike
MONITUS AGRO d.o.o.
Slatka začinska paprika Zoe u berbi
Paprika kao začin koristi se od davnina u razne svrhe. Kod nas se godišnje potroše velike količine začinske paprike, tako da se već sada mnogi ljudi zapisuju u liste čekanja i strpljivo će dočekati sušenje i mljevenje paprike. Ovih dana u Slavoniji i Srijemu započela je berba začinske paprike. Bili smo kod nekih proizvođača koji uzgajaju slatku začinsku papriku Zoe.

Uzgoj začinske paprike u stresnim uvjetima

Ova godine je, kao što smo svi mogli vidjeti, po mnogočemu bila iznimna. Za proizvođače je bila dosta zahtjevna, pa je za proizvođače začinske paprike to značilo dosta više navodnjavanja. Iako navodnjavana više nego prijašnjih godina, paprika opet nije dobila vode koliko je trebala. Unatoč tome, rezutati su zadovoljavajući.

Zoe jako prinosna paprika

Iako u tako teškim uvjetima, Zoe se zaista pokazala kao izniman hibrid. U usporedbi s ostalim hibridima začinske paprike, Zoe ima malo manje listove i plodove. Listovi, iako su manji, dobro pokrivaju plodove, kojih pak ima dosta više nego kod ostalih hibrida. Na jednoj biljci nabrojali smo oko 55 plodova, prosječne težine oko 15 grama.
Uostalom, uvjerite se u sve na slikama.
Objavljeno: 07.09.2021 / 10:18
Autor: Marin Mihaljević
Pročitaj i ovo
CLOSE